donderdag 11 september 2014

President Waterstand stuwmeer extreem laag

Telaag waterstanden in 2005 doet zicht ook voor in dit jaar.

President Desi Bouterse bevestigt op basis van statistieken en eigen waarneming dat het water in het Brokopondo stuwmeer bijzonder laag is. Er zijn mensen die twijfelen hieraan. Bouterse zei op een dinsdag gehouden persconferentie dat diverse plekken in het meer, die doorgaans onder water stonden, nu bloot zijn komen te liggen. 
Hoe lang de lage waterstand zal duren, is niet te voorspellen. Dit is afhankelijk van klimatologische omstandigheden. De president merkte op dat energie beschikbaar moet zijn. Het is een vereiste om noodstroom aan te schaffen. Er is een internationale inschrijving hierover gehouden. De termijn om de inschrijving te sluiten is aangehouden omdat er nog een voordelige   inschrijving wordt verwacht.
                                                                 


De president deelde mee dat naast hydro-energie, waarbij het Kabaleboproject onder de loep wordt genomen, ook zonne-energie een belangrijke plaats krijgt. Het gaat om een mix van het opwekken van energie, waardoor het land niet afhankelijk is van alleen klimatologische omstandigheden. Het ethanolproject van Staatsolie is niet stopgezet, deelde Bouterse mee. Er wordt op basis van prioriteiten beslissingen genomen. Kernenergie is geen optie in dit stadium, antwoordde Bouterse op vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten