donderdag 25 september 2014

Lesbisch meisjes op heterdaad betrapt tijdens het vrijen.

Staatssecretaris John Kerry op maandag veroordeeld een nieuwe Nigeriaanse wet die het homohuwelijk verbiedt en enorm beperkt de rechten van homoseksuele en lesbische burgers om nog samen te komen.

De Nigeriaanse president Goodluck Jonathan rustig ondertekende de strikte maatregel in de wet eerder deze maand, maar het nieuws het eerst op maandagmiddag. De onthulling trok een snelle reactie van Kerry.

"Beyond zelfs verbiedt homohuwelijk, deze wet gevaarlijk beperkt de vrijheid van vergadering, vereniging en meningsuiting voor alle Nigerianen," Kerry zei in een verklaring.

Volgens de wet kan iedereen die in een homohuwelijk komt, burgerlijke unie of binnenlandse partnerschap kon het hoofd tot 14 jaar in de gevangenis. Daarnaast zou het homohuwelijk legaal uitgevoerd in andere landen leegte door de Nigeriaanse overheid worden beschouwd.

De wet beperkt ook de homo-en lesbische burgers bijeen in openbare instellingen.

"Elke persoon die zich registreert, werkt of participeert in gay clubs, verenigingen en organisaties of die direct of indirect maakt openbare evenementen van hetzelfde geslacht amoureuze relatie in Nigeria begaat een overtreding en wordt elke veroordeling gestraft met een looptijd van 10 jaar in de gevangenis, "de wet zegt.

De wet vegen natuur blijkbaar gevangen oog Kerry's.

"Het is niet in overeenstemming met de internationale juridische verplichtingen van Nigeria en ondermijnt de democratische hervormingen en de bescherming van de mensenrechten zoals vastgelegd in de Grondwet van 1999," zei Kerry.

Voor wat het waard is, de Nigeriaanse grondwet garandeert het recht op vreedzame vereniging en vergadering en ook zegt dat de federale overheid is verantwoordelijk voor het veiligstellen van de "vrijheid en het geluk van elke burger op basis van sociale rechtvaardigheid en gelijkheid van status en kansen."

Sodomie is illegaal geweest in Nigeria al jaren - het land geërfd anti-homoseksuele wetten van zijn dagen als een Britse kolonie. Zelfs vandaag de dag, in sommige delen van de moslim-meerderheid het noorden van Nigeria, waar strenge sharia-wetgeving wordt nageleefd, homo's en lesbo's dreigen te worden gestenigd tot de dood als ze worden betrapt.

Homo-activisten zeggen dat de nieuwe wet zou kunnen inluiden van een gewelddadige optreden in Nigeria, waar de lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender (LGBT) gemeenschap is al ondergronds gedwongen.

Als voor de impuls achter zet president Jonathan's, sommige analisten suggereren de geplaagde Nigeriaanse leider is op zoek naar ondersteuning bij de wederopbouw van de zeer religieuze publiek na een reeks politieke tegenslagen sinds zijn verkiezing van 2011. Het land is meer versplinterd dan ooit en Jonathan's greep op de macht aan het verzwakken is. Algemene verkiezingen van volgend jaar.

President Obama en zijn regering zijn anti-homo wetten veroordeeld als ze opduiken in de hele wereld, met inbegrip van de "homo-propaganda" wetgeving in Rusland en een wetsvoorstel aangenomen door het Oegandese parlement dat homoseksualiteit een misdaad bestraft met het leven in de gevangenis maakt. Maar harde woorden van de heer Obama en andere westerse leiders hebben weinig gedaan om de opmars van anti-homo wetten in Afrika vertragen.

In Nigeria, het meest bevolkte land van Afrika, 98 procent van de mensen geloven dat de samenleving mag niet tolereren homoseksualiteit, volgens een Pew Research Center enquête van vorig jaar. Meer dan 90 procent van de respondenten in Kenia, Oeganda, Ghana en Senegal zei dat ze voelde het op dezelfde manier.

Zuid-Afrika is het enige land op het continent waar het homohuwelijk legaal is. Maar zelfs in dat land, slechts drie op de tien mensen zijn tolerant ten opzichte van homoseksualiteit, volgens het Pew-enquête.
https://www.dropbox.com/s/t3cwiz04ytvlie8/1224703_503708466391049_583942377_n.mp4?dl=0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten